13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Bergnäsets AIK - Ohtana/Aapua FF

Ohtana/Aapua besegrar Bergnäset borta på Bergsvallen med 1-0 (1-0).

Första halvlek inleder OAFF med en relativt kraftig vind i ryggen och är också det spelförande laget. Inga direkta målchanser under första tjugo förutom ett BAIK-läge där Örjan hinner få fram ett ben och styra till hörna. I den 21:a minuten kommer vår första målchans när Johan Svanlöv hinner upp en långboll, BAIK:s målvakt kommer utrusande, ser ut att komma ut fel men lyckas mota Johans skott till inkast. Inkastet som följer blir långt där Adam vinner en luftduell och bollen kommer ut till Johannes Pekkari som från straffpunkten bredsidar bollen i ribbans underkant varefter bollen rensas bort. I den 34:e minuten frispelas Pär Alapää men hårt trängd av en försvarare hinner målvakten ut och räddar. I matchens 41:a minut får OAFF en högerhörna som Örjan Pääjärvi slår inåtskruvad, Mika Liikamaa störtar fram och nickar säkert in bollen till ledning 1-0. Två minuter senare har BAIK ett farligt droppskott som smiter över ribban. Kotten tycktes ändå ha kontroll på skottet.
Vi går till paus med ledning 1-0, helt rättvist.

Andra halvlek är det Bergnäset som har vinden i ryggen men det är ändå OAFF som är det spelförande laget under första kvarten. I den 51:a minuten slår Örjan en frispark som Mikis är framme på men bollen går via en försvarare till hörna. På hörnan är vi på vippen att sätta tvåan då bollen dansar framför målet men till slut lyckas BAIK rensa undan. Tre minuter senare får Johannes Pekkari ett bra skottläge från 10 meter, men tyvärr rakt på målisen. BAIK försöker sista halvtimmen att lyfta in bollar i vårt straffområde men denna dag är vårt försvar stensäkert och BAIK skapar inga farliga chanser. Matchens sista chans får Hector Garcia som från ganska bra läge bredsidar bollen över målet. Utmärkte domaren Keijo Hyvärinen blåser av matchen.

Sett över 90 minuter är OAFF:s seger fullkomligt rättvis, möjligen något mål för liten.
Kotten Ylipää säker i målet och hade inga problem att hålla nollan. I en jämn och mycket bra spelande backlinje får Johannes Kero ett extra plus. På mittfältet var det också jämna och bra insatser överlag. Plusset går till Pär Alapää som var på väg igenom flera gånger men denna gång hade han inte marginalerna med sig. Framåt var Adam Zingmark kung i luften och Johannes Pekkari löpte i luckorna och idag var det bara ribban som var i vägen för årets första mål